Tuladha Paragraf Deskripsi | |
Informasi
|
|
Asal
|
Indonésia
|
Dhaérah
|
Jawa
|
Penyajian lan bahan
|
|
Bahan
|
Klepon yaiku panganan sing misuwur ing tanah Jawa, kang digawé saka glepung beras ketan lan diisi gula Jawa. Klepon biasané mung ana rong werna
yaiku ijo lan putih. Klepon iku wanguné bunder lan anggoné mangan nganggo wur
utawa klapa kang diparut. Klepon uga kalebu
jajanan pasar.
Ing Sumatra lan ing Malaysia, klepon disebut
"ondhé-ondhé", déné sebutan iki ing tanah Jawa lan pérangan liya ing Indonésia arupa panganan sing béda yaiku
panganan awangun bunder uga kagawé saka glepungberas isi adonan kacang ijo lan kulité diwuwuri wijèn. Prabédan panyebutan antara ing
Jawa lan Sumatra-Malaysia iki kerep dadi panyebab salah paham. Klepon biasa
didol bebarengan karo getuk lan cenil (uga disebut cetil) minangka jajanan ing wayah ésuk utawa soré. Werna klepon biasané putih
utawa ijo gumantung seléra. Klepon kanthi werna ijo, perlu tambahan bahan
pewarna alami saka godhong
suji utawa godhong pandhan.
Carané nggawé klepon:
- Gula pasir dicampur karo banyu godhong suji, uyah, mentéga, banyu, lan glepung beras ketan.
- Adonan iku dicampur nganti kalis.
- Banjur digawé bunder-bunder, digèpèngaké, diisèni gula Jawa, lan dibunder-bunder manèh.
- Sawisé rampung digawé bunder-bunder, banjur digodhog nganggo banyu kang wis umub nganti adonan iku mumbul mendhuwur.
- Yèn wis mumbul banjur dientas.
- Carané nyajikaké yaiku adonan kang wis mateng diwadhahi lan ditata ing piring, banjur diwènèhi parutan klapa.
- Klepon wis siap didhahar.
http://jv.wikipedia.org/wiki/Klepon
Tidak ada komentar:
Posting Komentar